במשך שנים רבות נעשה שימוש בכרומטוגרפיה של חילופי יונים להפרדת תרכובות יוניות שונות (קטיונים ואניונים) והיא עדיין משמשת. תמיכה כרומטוגרפית משמשת לקביעת נוכחותם או היעדרם של יונים או יונים (קבוצות פונקציונליות בעלות מטען הפוך ליון האנליטי).
לטור יש צורה של יון מסוים [1] וכאשר
הוא נמצא בשיווי משקל עם תמיסה של יונים מתחרות, העמוד יוצר מונה – יון הקשור ליון המוצק, אשר מוחלף לחלוטין על ידי יון מתחרה. בתנאים של חילופי יונים באתר, יון מתחרה הופך להיות הנגדה החדשה ולהיפך.
הנוזל הקולט ספציפי להסרת היון הרצוי
אך אחרת יש צורך ביונים אחרים המורכבים עם הליגנד. לכן, גם ללא הרישום שלעיל, היון בעל הזיקה החזקה לליגנד אחד מסלק באופן סלקטיבי את היון השני מהרישום בעל זיקה חלשה יותר לאותו ליגנד מסוים. בהנחה שהממס מוחלף על ידי ספיגה [15], כל יון המוסר מהתמיסה מוחלף בכמות מקבילה של יונים מאותה מטען.
ניתן גם לבדוק האם אחוז ההסרה של יונים Pb-II אינו תלוי בריכוז הראשוני לאחר 24 שעות
באטמוספירה התחתונה החופשית, מושג מצב של שיווי משקל, שמפצה על ידי ייצור מתמיד של יונים על ידי שילוב יונים חיוביים ושליליים, שילובם עם חלקיקי אירוסול או פיזורם לקרקע. אם ריכוז הכרומט נשמר בריכוז של 1,000 חלקים למיליון (עמודים לדקה) או פחות, רק אחוז קטן (0.5%) נותר בתמיסה לפרק זמן מסוים.
אלקטרודיאליזה מתבצעת בהתאם למספר היונים החד-ערכיים באלקטרוליט המטוהר ZnSO 4 ולכוח היוני הרצוי של המרכיב
זמן התנאי, או הזמן שלוקח ליונים לעבור מעמוד לעמוד, משתנה עם מספר סוגי התאים, מה שמגדיל את ה- pH ואת היונים (חוזק) של אלואנטים. זה חוזר על עצמו עד שהיונים מופרדות ומוחלפות (2), לפיה יונים Pb-II מוסרים מהפתרון (1, 2, 3, 4).
יונים של סולפט והידרוקסיד נמשכים לאנודה החיובית
אך קשה מאוד לשכנע אותם לוותר על אלקטרונים. לעומת זאת, משהו בעל ערך אדג חיובי, לא יסכים לאבד אלקטרונים ליצירת יון, ויהיה די קל שהיון שלו יספוג אלקטרון על ידי יצירת אלמנט ניטרלי שוב. עם חדירות K מתמשכת, פוטנציאל הממברנה מושג, שכן דיפוזיה של יוני K נוטה להפוך את התא לשלילי.
למידע נוסף אודות הרחקת יונים באופן עצמאי מומלץ לגלוש לאתר hilitcake.com
אתה יכול לברוח עם העובדה שאין הרבה מאוד יוני מימן בתמיסה
בהתחשב בכך שאתה נמצא בשיווי משקל כאשר המים מיוננים ליצירת יון מימן והידרוקסידיון. בעת הפקת גז המימן והחלפת יון המימן המוזרם, מתקבל ערך אדג חיובי, אך ללא חדירות K שלילית. יוני הידרוקסיד מיוצרים יחד עם אטומי מימן ויוצרים יחד מים כמו גז עם פוטנציאל ממברנה חדיר K של 0.5.
יון הנתרן ויון המימן במים מגיעים לפוטנציאל ממברנה חדיר K של 0.5 עם ערך אדג חיובי של 1.0. הנתרן כל כך חזק שהוא נוזל לא במקום שאין לו ברירה, אלא לאן שהוא זורם.
אחד המאפיינים החשובים ביותר המשפיעים על תכונות התנאי של יונים מומסים
הוא הזיקה של היונים המתחרים ליגנדים שלהם. היונים בעלי הזיקה החזקה ביותר לליגנד הם בדרך כלל היונים הרצויים. לכן, המינוח של יונים "רצויים" ו"לא רצויים "הוא יחסי. קיימת זיקה חזקה בין היונים מסוג מסוים לבין היון מסוג לא רצוי, אך אין "יון לא רצוי" או "יון רע".
זה מאפשר להסיר אניונים חד-ערכיים מהאלקטרוליט בעת הוצאתם
וחשוב במיוחד להשיג את תכונות האליפות הטובות ביותר האפשריות עבור סוגי היונים הנפוצים ביותר. ניתן לעקוף ZnSO 4 אלקטרוליטים המכילים מספר רב של יונים חד-ממדיים, כולל כלוריד, פלואוריד, תליום, נתרן, אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל, קובלט, נחושת, אבץ, עופרת, ניקל, מנגן וכו '. קטיונים חד-ממדיים (במיוחד כלוריד ופלואוריד) (כגון תליום). אם מוסרים רק את המרכיבים היחידים והאניונים, לא ניתן להשתמש בהם אם יונים אחרים מאותו סוג (למשל סידן או מגנזיום) נמצאים בהזנה. אם מונו-וולטים או מון הקטיון חלשים מכדי להסירם, או חזקים מדי, ניתן להסיר אותם ביתר קלות בשיטות אחרות.
העמוד מועבר בין תמיסת נפיחות מימית עם היון או היון הרצויים לבין חומר צ'לציה, אשר עשוי להיות בריכוז גבוה בהרבה. יהיה קשה להבחין בין יוני Fe III שהוסרו מהתמיסה לבין אלה הכלולים במזון (למשל Fe II).