עריכת פטנט

צוותו של פרופסור Doudna מאוניברסיטת קליפורניה / ברקלי (UC ברקלי) מיהר למשרד הפטנטים האמריקני במאי 2012 כדי להגיש את בקשת הפטנט הראשונה שלהם לכלי חדש שיכול לפשט את מנגנון עריכת הגנום הנקרא CRISPR / Cas9. במרץ 2013 הגישה UC ברקלי בקשת פטנט למשרד הפטנטים האירופי (EPO) במרץ 2013, בטענה לקבלת עדיפות מבקשת הפטנט שלה במאי 2012 בבריטניה. בארצות הברית, מכון ברוד UC ברקלי יזם הליך עדיפות בשנת 2016 למתן זכויות בלעדיות לטכנולוגיית CRISpr / CAS9 בצורה של פטנט על המצאה. – כפי שציינה קתרין קומב, עורכת דין לפטנטים ב- HGF בניו יורק, ב"טבע ", הפסיקה האירופית של מכון ברוד הניבה תוצאה אחרת. ההשתקפויות המתחרות על הפוטנציאל החשוב מאין כמותן של טכניקות עריכת גנום חדשות. מערכת עריכת הגן CRISPR משמשת בחקלאות ומבטיחה פיתוח של צמחים ובעלי חיים חזקים ועמידים בפני מחלות.

במקרה הנוכחי

בקשת הפטנט של UC ברקלי לשימוש ב- CRISPR-Cas9 בתאים חיים הוגשה נגד מכון ברוד מכיוון שהמילה "המצאה" המשמשת במערכת CRISPR-Cas9 בתאים אוקריוטיים (בפרט בבעלי חיים ותאי צמחים) היה ברור ובכך נפסל. משרד הפטנטים האירופי מצא כי המחקר של UC ברקלי סיפק מוטיבציה מספקת לחוקרים אחרים לנסות את המערכת בתאי יונקים, אך פטנט ברקלי נשפט כבלתי תלוי בסוג התאים, מה שמקנה לה יתרון על פטנטים של מכונים רחבים באירופה.

זה הוביל למחקר PTAB הראשון שנראה כי ניתן פסק דין מעורב

וקבע כי CRISPR ושימושים אחרים בעורכי הגנום הם המצאות נפרדות ולכן ניתן לפטנט תחת ה- CVC הרחב. במאי 2012, זמן קצר לאחר הפניה לעבודת ג'ינק שפורסמה, אוניברסיטת קליפורניה, אוניברסיטת וינה ואוניברסיטת אומאה הגישו בקשות לפטנטים אמריקניים הנוגעים ל- CRISpr ולשימוש בה במניפולציה גנטית. צוות CVC לא הוכיח במאמרו הראשון כי הטכנולוגיה עובדת בתאים אוקריוטיים, אך צוותו של ג'אנג כן, והם דיווחו כי בקשת הפטנטים המקורית של CVC ניסתה לכסות את כל השימושים בטכנולוגיה.

שבעה חודשים לאחר מכן הגיש מכון ברוד (המכון הרחב) המשתף פעולה עם MIT והרווארד (מכון ברוד) סדרה של בקשות פטנטים שכיסו את הטכנולוגיה והיישומים של CRISPR לעריכה מורכבת של הגנום של היונקים

מכון ברוד לא היה הראשון שהגיש בקשת פטנט, אך נקט באסטרטגיית פטנטים אגרסיבית ושילם שכר טרחה נוסף על מנת שמשרד הפטנטים האמריקני ימצא מעקב מהיר אחר בקשות הפטנטים שלו. בשנה שעברה, Milliporesigma, Broad, MIT והרווארד סיכמו על מסגרת לרישיון קניין רוחני שאינו בלעדי (IP) של CRISpr למחקר מסחרי ופיתוח מוצרים.

הבעיה הגדולה ביותר של הפטנט

היא שניתן להשתמש בעריכת גנום בכל התאים האוקריוטים, כולל תאים מבעלי חיים, מבני אדם ומצמחים. UCB קיבלו פטנט. בקשת הפטנט שהתבססה על הבקשה המקורית לשנת 2012 התבססה על עבודה במבחנות ולא בתאי אוקליקס ולא תמכה בטענה כי ניתן להשתמש בעיבוד באף אחד מהתאים הללו. בתי המשפט הפדרליים הבהירו כי פטנט ה- UCB אינו משפיע על תיק הפטנטים הרחב יותר של CRISPR בשום צורה שהיא וכי התביעות הרחבות שונות.

ה- USPTO הוציא מאות פטנטים הקשורים לקנאביס ולמוצריו הקשורים מאז שנות הארבעים, למרות שהחזקה או מכירה של קנאביס ומוצריו נגזרים אינם חוקיים כחומר מבוקר.

למרות ששיקולים אתיים אינם רלוונטיים לקביעת פטנט

ניתן לקבל פטנט על טכניקת עריכת גנים חדשה שפותחה בניגוד להנחיות אתיות שנקבעו. על פי ההנחיה בנושא הגנה משפטית על המצאות ביו-טכנולוגיות, ממשלות המדינה יכולות להעניק פטנטים על בעלי חיים מהונדסים גנטית, כל עוד היתרונות הנובעים מהאנושות גוברים על סבלם של בעלי חיים. ההוראה בנושא הגנה משפטית על המצאות ביו-טכנולוגיות אוסרת על פטנט על תהליך שינוי זרע, ביציות ועוברים אנושיים. ארגונים מדעיים וחוקרים המשתמשים ב- CRISPR / Cas9 יכולים לכתוב הסכמי רישוי משלהם אם הם מכירים בכוחם של פטנטים לשלוט במניפולציה גנטית.

הפטנט מתייחס להרכב ה- RNA המדריך היחיד הכפול של טכנולוגיית עריכת הגנום CRISPR שהומצאה על ידי ג'ניפר Doudnas וצוות המחקר של שרפנטייר וכיצד

הוא שימש בסביבה לשימושו כולל תאים צמחיים, בעלי חיים ואנושיים ובשביל שימוש בטיפול אנושי. בקשה זו לא הושפעה מההחלטה של USPTOs להפסיק את ההתערבות, אלא על ידי בקשת פטנטים נפרדת של UC, בקשת פטנט מטעם המכון הרחב של אוניברסיטת הרווארד והמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, שהגיע למסקנה שהממציאים היו הראשונים שהמציאו ו השתמש בטכנולוגיה לעריכת גנום.

סכסוך הפטנטים ארוך השנים על CRISPR

עורך הגנום שהביא הביתה את פרס נובל ומיליוני דולרים רבים כהוקרה על המצאתו, קיבל תפנית חדשה, וסיבך את הטענות של צוותים בראשות אוניברסיטת קליפורניה (UC). למרות שפחות התפרסמו בתקשורת המרכזית, השאיפה לבעלות על טכנולוגיית CPF1 ניכרת בנוף הפטנטים שלנו על CRISpr. לפיכך, ב -25 במאי 2012, המצאתם המקורית של Doudna, Charpentier ו- שלהם צוותים בהתאמה הוגשו על ידי UC למשרד הפטנטים האמריקאי, וכתוצאה מכך עשרות פטנטים ופרסומים, מהם פורסמו על ידי משרד הפטנטים בשבועות האחרונים. על ידי הודעות פטנט קשות, Milliporesigma ציינה כי חברת האם שלה, מרק KGAA (דרמשטאדט, גרמניה) הקימה ועדת ייעוץ ביו-אתית חיצונית עצמאית שתספק הנחיות למחקר בו מעורבת החברה שלה, כולל מחקר על עריכת גנים.
למידע נוסף אודות עריכת פטנט וחיפוש פטנט באפשרותך להעיף מבט ב- jaffeipservices.com

המבקש הונחה על ידי עורך דין צרפתי בפריס להכין

להגיש ולהעמיד לדין בקשה במשרד הפטנטים האירופי. הבקשה נשלחה לעורך דין צרפתי שבדק, ערך, הכין והגיש אותה למשרד הפטנטים והסימנים המסחרי של ארצות הברית. מכיוון שהפטנט האמריקני טוען בעדיפות, הוגשה בקשה זמנית ל- UC ב 25 במאי 2012.

המבקש שבסיסו בדרך כלל בשיקגו, אילינוי, מובא להכין בקשה להגשה בארה"ב וב משרד הפטנטים האירופי מעו"ד אמריקאי. הסוכן שוכר עורך דין גרמני שיעזור בבדיקה ובטיפול בבקשה, תוך התחשבות בשאלות הרלוונטיות לתרגול של ה- EPO.